- No blir det endå enklare å kjøpe og selge bil, og det blir ogsåmuleg å betale omregistreringsavgifta på nett. Ettersom detallereie er muleg å levere salsmeldinga på nett, betyr dette atheile salsprosessen kan gjennomførast på vegvesen.no. Dermedslepp du å møte opp på trafikkstasjonen, seier samferdselsministerKetil Solvik-Olsen i ei pressemelding.

Statens vegvesen lanserer også betalingsløysing foromregistreringsavgifta på nett. Forutsatt at alle andre forhold,som til dømes forsikring, er i orden, kan den enkelte etter atbetalinga er utført, sjølv laste ned og skrive ut midlertidigvognkort og ta i bruk køyretøyet.

Stadig fleire sjølvbeteningsløysingar

Statens vegvesen har kome med fleire sjølvbeteningsløysingar pånett dei siste par åra. I tillegg til å levere salsmelding kan duno blant anna melde tapt vognkort, tapt førarkort, bestille timetil oppkøyring og finne køyretøyopplysningar på nettet.

– Vi harstort fokus på å gjere kvardagen enklare for folk. Statens vegvesenhar dei siste åra arbeidd med å utvikle sjølvbeteningsløysingarslik at tenester som tidlegare innebar at den enkelte måtte besøkeein trafikkstasjon, no kan gjennomførast heime frå di eiga stove.Det er i overkant av ein million køyretøy som skiftar eigar kvart år.Når desse eigarane ikkje lenger treng å besøke trafikkstasjonen iforbindelse med kjøp og sal av køyretøy, inneber det einvesentleg forenkling for brukarane, samt ein effektivisering forStatens vegvesen, seier Solvik-Olsen.