Timbersports-utøvar Vebjørn Sønsteby fra Brøttum og basehoppar ogvingeflygar Espen Fadnes frå Molde var nyleg i Stryn og Marsåhyrna på einfotoshoot som dei seint vil gløyme.

Fotoshooten var ein del av opptaktatil verdsmeisterskapet i tømmerhogst som går av stabelen iHåkons hall på Lillehammer 3.-4. november.

Under fotoshootensamarbeidde Vebjørn Sønsteby med Espen Fadnes for å skapeeit ekstremsportbilde som aldri før har blitt laga. Hensikta medfotoshooten var å skape eit augeblikk der ein av dei eldste ogopprinnelege ekstremsportane, tømmerhogging i konkurranseform,møter moderne ekstremsport (basehopping og vingeflyging).

- Bildetble tatt ved Marsåhyrna i Stryn, og det tok fire dagar. Det varvanskelege verforhold, og ikkje lett å få til det perfekte augeblikket der EspenFadnes flyg forbi Vebjørn i over 250 kilometer i timen, medanVebjørn høggjer laus i Timbersports-øvelsen "Standing block chop", seier rådgjevar Erik Trosby i firmaet JCP PR.

Vebjørn Sønsteby seier at fotoshooten var krevjande:

- Vi måtteslåss over fleire dagar med dårleg ver og mykje vind, men då det tilslutt sat vart bildet heilt rått. Det var ganske nervepirrandedå Espen kom susande gjennom lufta. Hanskulle fly så nærme oss som muleg, så han sneia meg og fotografenmed berre nokre få meter. Då var det berre å halde roa og stole på atEspen hadde kontroll i lufta.

Foto: Joerg Mitter, Limex Images (alle foto)