Hornindal Grodås
      (Foto: Harald Vartdal )

Hornindal GrodåsFoto: Harald Vartdal

Her bur dei beste betalarane

Inkassoselskap ute med betalingsstatistikk

Ifølge inkassoselskapet Lindorff sin eigen betalingsstatistikk bur landet sine beste betalarar i Sogn og Fjordane med Hornindal kommune på topp. Berre 1,55 prosent av innbyggjarane i Hornindal har betalingsanmerkninger, med Vik og Gloppen like bak.

Totalt var det 3 040 personer i Sogn og Fjordane som hadde betalingsanmerkning.

- Sogn og Fjordane dominerar lista over kommuner med minst andel av innbyggjarar med betalingsanmerkning. Det er imponerende at åtte av ti kommunar på topp-lista ligg i fylket som pregast av mange sterke næringar, sier Eikemo.

- Det er jo særs gledeleg å få melding om at vår kommune toppar denne statistikken, kommenterar ordførar i Hornindal, Stig Olav Lødemel.

I andre enden av statistikken er Finnmark-kommunane Gamvik og Hasvik. Her har henhaldsvis 10,4 prosent og 9,8 prosent av innbyggerne betalingsanmerkningar.

- At 1 av 10 har betalingsproblem i enkelte kommunar skuldast fleire arbeidslause enn andre stadar i landet, seier direktør for marknad og kommunikasjon i inkassoselskapet Lindorff, Stig Inge Eikemo.

På landsbasis hadde 255 000 privatpersoner i Norge betalingsanmerkning ved utgangen av andre kvartal 2017. Det er 2,2 prosent fleire enn siste år. I snitt har 5,6 prosent av landets befolkning har betalingsanmerkning – som oppstår når regningar ikke blir gjort opp og går til inkasso, går det fram av pressemeldinga.


Dette er en betalingsanmerkning

 • En betalingsanmerkning er en inkassosak som ikke er betalt, etter flere purringer
 • Anmerkningene registreres hos kredittopplysningsbyråene og slettes når man gjør opp
 • Kan medføre avslag på søknad om bla. boliglån, kreditt og abonnementer, noe som betyr at handlingsrommet for din privatøkonomi kan bli betydelig begrenset.
 • Hvis problemet har oppstått anbefaler vi å ta kontakt med leverandører og inkassoselskaper, og forklar saken.
 • Ofte er de positive til å finne en løsning, for eksempel i form av betalingsutsettelse, nedbetalingavtale eller mulighet for å returnere en vare. Betal de små kravene først, slik at du slipper å få gebyrer på dem
Meir å lese på Fjordingen:
Siste nyheter

Posten åtvarar mot dårlegare tenester

Posten hevdar dei 165 millionane regjeringa løyver for å sikre post i fem dagar, er ein halv milliard mindre enn det faktisk kostar.

Følg med på kjøp og sal der du bur

Få oversikt over kva eigedomar som er kjøpte og selde i Stryn og Hornindal. Dette er eit tilbod til dei som abonnerer på Fjordingen. Kartet gir oversikt over kjøp og sal av eigedom for dei siste 30 dagane.

Operaen «Sildagapet» gjekk for smekkfulle hus:

– Hjartevarmande respons!

Søndag er det klart for TV-aksjonen

Verdas største dugnad