I april er det 15 færre arbeidslause i Sogn og Fjordane enn i aprili fjor.

– Sjølv om reduksjonen er liten, er det ei positivtutvikling. Sist arbeidsløysa gjekk ned var i mai i fjor, seierdirektør for NAV Sogn og Fjordane, Tore Thorsnes i ei pressemelding.

– Vi har godtilgang av ledige stillingar og situasjonen på arbeidsmarknaden ifylket er meir positiv enn på lenge. Industri og reiseliv nyt godtav låg kronekurs og aktiviteten innan bygg og anlegg er aukande. Viser også at bedrifter som har levert til oljeindustrien er flinketil å omstille seg til nye marknadsområde. Oljekrisa har såleis iliten grad påverka statistikkane våre så langt i 2016, seierThorsnes.

34 færre ledige i Stryn kommune

I følgje pressemeldinga er det ved utgangen av april 1.204personar i Sogn og Fjordane heilt utan arbeid. Dette svarar til 2,1prosent av arbeidsstyrken og er lågast i landet saman med Oppland.

Stryn er ein av kommunane med størst reduksjon i arbeidsløysa. Her er det 34 færreledige samanlikna med same tid i fjor. Lågast arbeidsløyse finn vi i Leikanger med 0,6 prosent,Solund med 0,7 prosent og i Hornindal og Gloppen, begge med 0,8prosent. Selje har høgast arbeidsløyse med 5,3 prosent.

Positiv utvikling blant innvandrarar

Talet på heilt ledige innvandrarar frå ikkje-vestlegeland er redusert med 49 personar frå april i fjor. Dette svarar tilein reduksjon på 19 prosent. Reduksjonen er størst blant innvandrarsom jobbar i butikk, bygg og anlegg og helse, pleie og omsorg.

–Innvandrarar er ofte mellom dei første som må gå nårarbeidsmarknaden forverrar seg, så det er positivt at mange i dennegruppa no kjem i jobb att, seier Thorsnes.