PÅSKA 2014: Slik såg det ut på Utvikfjellet påska for tre år sidan. Også den gongen var det sein påske og lite snø å tære på. Heller ikkje i år vart det aktivitet i alpinbakken.

PÅSKA 2014: Slik såg det ut på Utvikfjellet påska for tre år sidan. Også den gongen var det sein påske og lite snø å tære på. Heller ikkje i år vart det aktivitet i alpinbakken.

Vart med berre ni driftsdagar på Utvikfjellet

Medan Hornindal Skisenter har klart å halde ope på vanleg vis gjennom heile påska, Stryn Vinterski har funne løysingar med shuttle-buss til Tonningsetra for å sikre drift av anlegget i Steindalen, ja så har Breimsbygda skisenter på Utvikfjellet måtte halde stengt. 

- Årets skisesong på Utvikfjellet har vore særs utfordrande med tanke på vêr- og snøforhold. Vi som styrer med drifta på fjellet har vel aldri vore betre førebudd enn vi var før årets sesong, skriv skisenteret på facebooksida Påskeaftan.

- Det har blitt gjort utbetringar og mykje vedlikehald på utstyr og maskiner for å vere klar når snøen skulle kome. Men vêr er dessverre ein faktor vi ikkje klarar å styre. Det ser difor ut til at vi kjem til å legge bak oss ein sesong med kun ni driftsdagar i alpinbakkane. Manglande snø har og medført at vi ikkje har kunne brukt trakkemaskin for å preparere langrennsløyper utanfor der det er veg. Tilbodet har difor vore mykje dårlegare enn det vi ynskjer å tilby våre brukarar, står det vidare i teksten som er underteikna styre og driftspersonell.

Alle som kjøpte sesongkort i alpinbakken vert lova ein kompensasjon for neste års sesong. For trass raude tal denne sesongen, vel dei å sjå positivt på framtida.

- Sjølv om årets sesong har vore særs dårleg, går vi på med friskt mot og håpar den neste blir fantastisk!

Meir å lese på Fjordingen:

Følg med på kjøp og sal der du bur

Få oversikt over kva eigedomar som er kjøpte og selde i Stryn og Hornindal. Dette er eit tilbod til dei som abonnerer på Fjordingen. Kartet gir oversikt over kjøp og sal av eigedom for dei siste 30 dagane.

Operaen «Sildagapet» gjekk for smekkfulle hus:

– Hjartevarmande respons!

Søndag er det klart for TV-aksjonen

Verdas største dugnad