Hanne-Marie Heggdal frå Innvik har fått fornya tillit som visepresident i Norges Røde Kors. Her saman med Sigurd Strand i Olden Raude Kross i ein annan samanheng.
            (Foto: Anne-Mari Aalberg/arkiv)

Hanne-Marie Heggdal frå Innvik har fått fornya tillit som visepresident i Norges Røde Kors. Her saman med Sigurd Strand i Olden Raude Kross i ein annan samanheng.Foto: Anne-Mari Aalberg/arkiv

Hanne-Marie Heggdal frå Innvik:

Held fram i leiinga i Norges Røde Kors

Hanne-Marie Heggdal frå Innvik er vald til visepresident i Norges Røde Kors for tredje gong. Saman med nyvald president Robert Mood skal ho leie Norges Røde Kors dei tre neste åra.

– Eg er glad for at landsmøtet ga meg fornya tillit, seier Heggdal i ei pressemelding. Ho gjekk mellom anna til val på den rolla den lokale frivillgheita i Røde Kors har, då det er der Røde Kors sin kjerneaktiviet om å avdekke, hindre og lindre naud ligg.

- Eg ser fram til å jobbe med Heggdal i det nye landsstyret, seier nyvald president i Norges Røde Kors, Robert Mood.

På landsmøtet i Haugesund 6.-8. oktober, hadde Sogn og Fjordane Røde Kors landets nest største delegasjon, men nær 40 deltakarar. Fleire hundre delegatar fra heile landet deltok for å stake ut ny kurs for Røde Kors de neste åra. Landsmøtet er det høgste styrande organ i Norges Røde Kors i den tre år lange perioden mellom to landsmøter.

Sogn og Fjordane Røde Kors fekk også inn Stian Antonsen frå Florø i Landsrådet for Hjelpekorps, som representant for region vest (Hordaland og Sogn og Fjordane). I tillegg kom Odd Erik Loftesnes, tidlegare distriktsleiar i Sogn og Fjordane, inn som medlem i Røde Kors kontrollkomité. Distriktsleiar Synøve Sande er vara til landsstyret frå Det sentrale råd.

Meir å lese på Fjordingen:

Følg med på kjøp og sal der du bur

Få oversikt over kva eigedomar som er kjøpte og selde i Stryn og Hornindal. Dette er eit tilbod til dei som abonnerer på Fjordingen. Kartet gir oversikt over kjøp og sal av eigedom for dei siste 30 dagane.

Operaen «Sildagapet» gjekk for smekkfulle hus:

– Hjartevarmande respons!

Søndag er det klart for TV-aksjonen

Verdas største dugnad