Sette to nye norske rekordar

Vart nummer fem i EM

Signe Elisabeth Belden er godt nøgd med femteplass i EM.  Foto: arkiv

abonnent

Signe Elisabeth Belden frå Stryn vart nummer fem i EM styrkeløft utstyrsfritt førre fredag. Meisterskapet gjekk av stabelen i Litauen, og Belden er godt nøgd med prestasjonen.

- Nivået på dei tre beste var skyhøgt, så eg er eigentleg fornøgd med å vere den femte beste i Europa i 63-kilosklassen, seier Belden, som fekk notert to nye norske rekordar i meisterskapet. Belden fekk notert serien 95 kilo i benkpress, 162,5 kilo i knebøy og 172,5 kilo i markløft, totalt 430 kilo. Resultatet i knebøy er fem kilo over personleg rekord, og totalen på 430 kilo er 2,5 kilo over tidlegare bestenotering. Belden var nære eit endå betre resultat, men forsøket på 100 kilo i benkpress lukkast ikkje.