Tett mellom Høgre og Frp i Møre og Romsdal

Noverande landbruks- og matminister Jon Georg Dale ligg an til å bli ein av to som representerer Møre og Romsdal neste stortingsperiode.   Foto: Arkivfoto

New Articles

Høgre går tilbake 2,5 prosentpoeng i Møre og Romsdal, men ligg likevel an til å bli største parti. Frp følgjer like bak.

Høgre ligg ifølgje prognosen an til å få ei oppslutning på 23,7 prosent med 62,2 prosent av stemmene talde, av dei dei fleste er førehandsstemmer. Dette er eit fall på 2,5 prosentpoeng frå stortingsvalet for fire år sidan. Partiet får dermed tre mandat på Stortinget, ein framgang på eitt.

Med ei oppslutning på 22,8 prosent er Framstegspartiet nest største parti i fylket. Det er ein vekst på 2,8 prosentpoeng frå førre val. Partiet får to mandat.

Tredje største parti i Møre og Romsdal er Arbeidarpartiet med ein oppslutning på 20,8 prosent. Det er ein tilbakegang på 4,3 prosentpoeng.

Arbeidarpartiet (20,8 prosent) har størst tilbakegang i oppslutning frå 2013 (-4,3 prosentpoeng). Partiet mister likevel ikkje nokon mandat (får no to mandat).

Det siste mandatet går til Framstegspartiets Jon Georg Dale, mens Kristeleg Folkeparti er inne med utjamningsmandatet i fylket.

Mandatfordeling: H 3 (+1), Ap 2 (uendra), Frp 2 (uendra), Sp 1 (uendra), KrF 1 (uendra), V 0 (-1).