Her bur dei beste betalarane

Inkassoselskap ute med betalingsstatistikk

Hornindal Grodås  Foto: Harald Vartdal

New Articles

Ifølge inkassoselskapet Lindorff sin eigen betalingsstatistikk bur landet sine beste betalarar i Sogn og Fjordane med Hornindal kommune på topp. Berre 1,55 prosent av innbyggjarane i Hornindal har betalingsanmerkninger, med Vik og Gloppen like bak.

Totalt var det 3 040 personer i Sogn og Fjordane som hadde betalingsanmerkning.

- Sogn og Fjordane dominerar lista over kommuner med minst andel av innbyggjarar med betalingsanmerkning. Det er imponerende at åtte av ti kommunar på topp-lista ligg i fylket som pregast av mange sterke næringar, sier Eikemo.

- Det er jo særs gledeleg å få melding om at vår kommune toppar denne statistikken, kommenterar ordførar i Hornindal, Stig Olav Lødemel.

I andre enden av statistikken er Finnmark-kommunane Gamvik og Hasvik. Her har henhaldsvis 10,4 prosent og 9,8 prosent av innbyggerne betalingsanmerkningar.

- At 1 av 10 har betalingsproblem i enkelte kommunar skuldast fleire arbeidslause enn andre stadar i landet, seier direktør for marknad og kommunikasjon i inkassoselskapet Lindorff, Stig Inge Eikemo.

På landsbasis hadde 255 000 privatpersoner i Norge betalingsanmerkning ved utgangen av andre kvartal 2017. Det er 2,2 prosent fleire enn siste år. I snitt har 5,6 prosent av landets befolkning har betalingsanmerkning – som oppstår når regningar ikke blir gjort opp og går til inkasso, går det fram av pressemeldinga.


Dette er en betalingsanmerkning

  • En betalingsanmerkning er en inkassosak som ikke er betalt, etter flere purringer
  • Anmerkningene registreres hos kredittopplysningsbyråene og slettes når man gjør opp
  • Kan medføre avslag på søknad om bla. boliglån, kreditt og abonnementer, noe som betyr at handlingsrommet for din privatøkonomi kan bli betydelig begrenset.
  • Hvis problemet har oppstått anbefaler vi å ta kontakt med leverandører og inkassoselskaper, og forklar saken.
  • Ofte er de positive til å finne en løsning, for eksempel i form av betalingsutsettelse, nedbetalingavtale eller mulighet for å returnere en vare. Betal de små kravene først, slik at du slipper å få gebyrer på dem