Svein og livet med dei mange vendingane

Med unntak av ein ti-årsperiode frå 1950, der han berre var heime i sommarferiane, hadde Svein Sindre budd heile livet på garden i Sør-Markane. Så, i ein alder av 80 år, dukka den andre store kjærleiken i livet opp og i dag er Lillehammer «heime».

Bonde i by’n: Svein Sindre (84) har etablert seg på nytt på Lillehammer. Han flytta frå heimgarden på Sindre i Sør-Markane i 2014 etter at han hadde funne kjærleiken på nytt, og året etter gifta han seg med Inger. I Lillehammer har han halde fram sitt levande engasjement for andre og er flittig innom Frivilligsentralen som ligg like ved torget i Lillehammer.  Foto: Privat

Nyhende

– Eg kom att etter gravferda til systra mi vestpå. Då eg kom dit byen byrjar å kome til syne tenkte eg: Det skal bli godt å kome heim, fortel Svein.

Men det er mange kapittel i historia til 84-åringen før den endar på Lillehammer. Før kjærleiken tok han dit hadde han levd eit langt og rikt liv på heimgarden Sindre. Det var her familien med døtrene Kristin og Gunnhild vaks fram, og det var her han hadde mesteparten av det vel 50 år lange samlivet med Solveig.