Arnestaden Bryggja i Nordfjord, del 1

Bryggja, ja Bryggja, eg alltid vil svara, slik som han Gunnar, då heimatt han for: «Fager er lidi! Eg kan ikkje fara, bort i frå heimen til morfar og mor!» Fritt etter Elling Reme sin Nordfjordsong. Og ein kan legge til: «Eller frå heimen såg Hornelen roda».

Heimen: Arneheimen i Solibakke-lia.   Foto: Teikning: KJN

Med Toralf hadde han eingong ei telefonsamtale i høve eit Radio Stryn-program. Han presenterte seg då med å tilkjennegje: «Vi er då Bryggjarar begge to, døypt i same Totland kyrkje», replikken var spontan; «Jasså, sier du det! Det var interessant! Men de hadde vel skiftet vann!»

Nyhende

Bryggja i Nordfjord, denne «sentrumslause» bygda, langs nordside-stranda og rv 15 Nordfjordvegen, frå Totland til Nore, og vidare, 61 Maurstadeidet til Nave.