I desse dagar er ei ny grillbok å finne i handelen, og ein av forfattarane av boka "#grillALT – det ingen skulle tru at nokon kunne barbecue" er Erlend Ytreeide. Han er halvt stryning og har også tidlegare utmerka seg over grillen. Saman med kameraten og medforfattaren av boka, Anders Halvorsen, har han fått 2. plass i NM i grilling i 2012 og deltok førre sommar i programmet Norges grillmester på TV2.

Ytreeide kan fortelje at ein raud tråd gjennom boka er heimbygda til mora.

- Blant høgdepunkta i boka har vibrukt sjølvskoten hjort frå Stryn, laks frå Stryneelva og hattYtreeide fullt av folk som har fått vere med på grillherlegheitene.Coveret på boka er teke på Strynefjellet, fortel Ytreeide. Han er ofte på mora sine heimtrakter.

- Eg er i Stryn minimum 5-6 gongar i året, jul,påske, sommerski, laksefiske, hjortejakt og ein kompisturkvar sommar. Eg har skjønt at eg må få med meg Oktoberfesten óg, seier Ytreeide.

Han fortel at dette er første kokeboka han er med på, men at matlaging generelt og grilling spesielt er noko som fenger.

- Nokoav det artigaste med grilling er det sosiale og leikenheita, og ikkjeminst det å kome seg ut. Grilling er gøy, uformell og ærleg matlaging, seier grillbok-forfattaren.

No håpar han også å kunne inspirere andre til å bruke grillen på nye og spennande måtar.

- Målet harheile tida vore å inspirere lesaren til å gå litt «ut av boksen» ogtenkje nytt. Alle kan få til, og vi vil gi enkle tips som kan hjelpetil på vegen, samt morsomme og utradisjonelle oppskrifter. Og ikkje minstfokuserer vi på kor lett det kan vere å gå frå grillpølse tilgrillmester med enkle triks, seier Ytreeide, som til vanleg arbeider som kommersiell produktsjef i VGTV.

Grilla laks, fiska i Stryneelva.