Eirik Skrivervik Bruvoll frå Olden, busett i Oslo, har brukt delar av sommarferien på å gå frå hovudstaden til Olden. Etter å ha starta på Slottsplassen 29. juni gjekk han "i mål" i Olden seint onsdag kveld denne veka. Under kan du lese reiseskildringa frå sprekingen.

- Det startet som en leken tanke og endte i en litt uvanligsommerferieplan. Etter 21 dager på tur har prosjekt "Oslo-Nordfjordtil fots" kommet til en ende - det har vært litt av et eventyr!

Turen startet på Slottsplassen i Oslo den 29.juni. Etter etappen utav sentrum har ferden stort sett gått gjennom skog og mark. Det harvært en mektig opplevelse å være alene med naturen over så mangedager, og en stor kontrast til hverdagslivet. Ruta har gått gjennomNordmarka, Ringerike og Vassfaret mot Fagernes, videre gjennomJotunheimen, Breheimen og over Jostedalsbreen.

Variasjonen avlandskap og klima gjorde turen ekstra innholdsrik. Stor forskjell åvåkne til morgensol og 20 grader i flatlandet, og noen dager seneregå igjennom snø, is og sludd i Jotunheimen med 2000-meters topperrundt seg. Dyrelivet har også vært veldig variert, og man kommertett innpå når man går alene. Hadde en dags hvile og fylte på medmatrasjoner når jeg var omtrent halvveis.

Har hatt masse fint værog alt gikk som planlagt frem til Jostedalsbreen. Her stod jegplutselig værfast i 3 dager med snø og stiv kuling på breplatået.Litt kjedelig så nærme målet, men på onsdagen kom knallværet. Datok jeg resten i én etappe og gikk over målstreken på Bruvoll iOlden onsdag kl. 23 med familien som velkomstkomité!

Det lengste jeggikk uten å møte på mennesker var 2-3 dager, gjennom Ringerike tilVassfaret. Men har også møtt på mange og blitt påspandert bådekvikklunsj og kaffe. Det er hyggelig å møte folk på tur i Norge, vihar en god tur-kultur. En god erfaring å være alene på tur. Kommeseg ut og bare ha naturen rundt seg, tror jeg er noe alle kan hagodt av en gang i blant. Men skal sies at turopplevelsene likeveler best når de deles med andre.

Som verktøy underveis på turen har Norgeskart og UT sinemobilapplikasjoner vært veldig nyttig. Jeg har stort sett brukt GPStil navigering og hatt bra med tilgjengelig strøm fra solcellepanelog batteribank. Kart og kompass har naturligvis vært med i tillegg.

Totalt endte turen på 489 km og 715.000 skritt. Nå er det bare årestituere, nyte sommerdagene og fordøye alle de fine opplevelsene.Men det tar nok ikke lang tid før det begynner å klø i beina og jegmå til fjells.

Eirik Skrivervik Bruvoll