Kathe Sunde:

- E-posten er svindel!

– Det er ikkje eg som har sendt ut e-postar der eg ber om lån. Det er svindel! seier artisten Kathe Sunde.

Har ikkje sendt e-post: Kathe Sunde, her på scena med m.a. Steinar Engelbrektsson, er som artist kjend for mange. No går ho ut og understrekar at ho ikkje har sendt ut tiggarbrev pr. e-post. - E-posten min har blitt hacka, seier ho.  Foto: Privat

Nyhende

Kathe Sunde vakna onsdag til ein straum av meldingar om at ho tilsynelatande sende ut e-postar der ho bad om pengehjelp.

« Jeg gjorde en tur til Odessa, Ukraina og min bag ble stjålet med mitt internasjonale pass og kredittkortet mitt inne. Ambassaden er villig til å hjelpe meg med å ta et fly uten passet mitt, jeg trenger bare å betale for billett- og hotellregningene. Til min forferdelse, kan jeg ikke få tilgang til pengene mine uten kredittkortet mitt og kontakte banken min, men de trenger mer tid til å gi meg et nytt kort. I denne uheldig situasjonen tenkte jeg på et lån som jeg kan betale tilbake så snart jeg kommer tilbake. Jeg trenger virkelig å bli med på neste flytur. Jeg trenger 24,680 nkr. Jeg kan sende deg mine detaljer om hvordan du kan overføre penger til meg», stod det i mailen.

Svindel: E-posten som gjekk ut frå Kathe Sunde sin mai.  Foto: Scan

– E-posten min har blitt hacka! Det er sjølvsagt ikkje eg som har sendt ut «lånesøknadar», seier Kathe Sunde.

Ho har no bytta passord på e-postkontoen og håpar det ordnar saka.

– Det var skikkeleg irriterande å oppleve, seier ho til Fjordingen.