Sørpeskredet i Harpefossen gikk i løypetraseen ved anlegget på Furuhogane.

– Skredet har fylt tung og våt snø opp etter veggen og innover terrassen på servicebygget, og flyttet på en bil som stod på parkeringa vest for huset. I samråd med politiet har vi stengt vegen rett før parkeringa på Furuhogane, inntil været har roet seg, skriver skisenteret på egne Facebook-sider.

Snøskredet har kommet helt inn på terrassen ved skisenteret. Foto: Harpefossen skisenter

Skisenteret hadde allerede stengt ned lørdag på grunn av for mye nedbør som gjorde at forholdene ikke var forsvarlige. Senteret holder også stengt søndag.

Folk er i sving med å få fjernet den våte snøen. Foto: Harpefossen skisenter
Det var etter at skisenteret hadde bestemt seg for å stenge senteret, at sørpeskredet gikk lørdag. Foto: Harpefossen skisenter

Ifølge Firdaposten som skal ha mottatt en videresendt melding fra fylkeskommunen fra kommunedirektør Øyvind Bang-Olsen i Kinn er fylkesveg 5698 ved Grøndalen i Norddalsfjord stengt på grunn av et sørpeskred.

Vegen vil forbli stengt hele lørdag, og det blir ny vurdering søndag.

Aalfoten.no ble det også tidligere lørdag opplyst at vegen på Isane i Bremanger også har vært stengt av det som også kan se ut som et sørpeskred. Der er vegen nå åpen igjen.

Riksveg 15 over Strynefjellet ble også stengt lørdag, og forblir stengt gjennom natta.

Litt over klokka 18 lørdag gikk det et ras ved Navelsaker i Stad kommune.

– Stengt vei på fv. 5744 Leipe - fv. 5744 Navelsaker i Stad, Vestland, skriver Statens vegvesen.

Ny vurdering skjer søndag kl. 10.

Flere veier i Vestland er stengt nå. Og flere kan det bli, skriver Vegtrafikksentralen Vest.

– Alle bør sjekke http://vegvesen.no eller http://175.no for oppdaterte meldinger. Vi anbefaler folk å holde seg hjemme og utsette bilturen til en annen dag, skriver sentralen.

Det er svært krevende kjøreforhold og flere veger kan stenge på kort varsel. Det kan ta tid før vegene åpner igjen. Dette fordi vi må ivareta sikkerheten for de som skal undersøke og rydde opp etter et skred. Det kommer fortsatt mye nedbør og det kan gå nye ras på samme sted, skriver Statens vegvesen, og legger til:

– Vurder nøye om du må ut på vegen. La helst bilen stå. Det er mye vann og stor fare for vannplaning. Dette kan komme brått på.

Hvis trafikanter kommer til et skred, anbefaler de å snu og kjøre tilbake.

– Dette for trafikantenes egen sikkerhet og det vil ta tid før vegen åpner igjen.